Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto: Pexels.com

3. Piemēroti apavi videi un laikapstākļiem 0

Siltuma, mitruma, svīšanas un citu faktoru ietekmē var rasties pēdu ādas un nagu izmaiņas, turklāt šāda vide ir labvēlīga dažāda veida sēnīšu infekciju attīstībai. Ņem vērā, ka sēnīšu infekcija ir ļoti lipīga, tāpēc tā viegli var iekļūt ādā, arī izmantojot koplietošanas telpas, piemēram, baseinā, pirtī vai sporta zāles dušā.

Reklāma
Reklāma
Valdība ar likumu nosaka jaunu rēķinu sistēmu! Kā tas mainīs mūsu dzīvi? 3
“Celies, meitiņ, visi tavi draugi ir miruši…” Kristīnes sirds lūst par meitas četriem zaudētajiem draugiem Lizuma traģēdijā
RAKSTA REDAKTORS
Par viņu piedāvājumu runāja visi… Kā “Straujupīte” spēj piedāvāt tik lētu degvielu? 50
Lasīt citas ziņas

Lai izvairītos no sēnīšu infekcijām, pēdas nepieciešams rūpīgi kopt, bet, apmeklējot sabiedriskas vietas, vienmēr jāvelk čības. Tāpat arī darbā lieti noderēs elpojoši pārvelkamie apavi, lai visa diena nebūtu jāpavada, piemēram, salijušos āra apavos. Turklāt vienus un tos pašus apavus nevajadzētu valkāt katru dienu, tiem jāļauj izžūt, un tie regulāri jādezinficē ar antibakteriālu līdzekli.

4. Atbilstošu zeķu izvēle

Zeķu izvēle ir svarīga ne tikai sportam un ilgstošiem pārgājieniem, bet arī ikdienā – ieteicams izvēlēties kokvilnas vai vilnas materiāla zeķes. Savukārt aktīvākai ikdienai un lielākām slodzēm var noderēt sportam paredzētās zeķes – tām ir labāka amortizācija un mitruma absorbcija, kas palīdzēs saglabāt kājas sausas un novērst nepatīkamus aromātus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tāpat, konsultējoties ar speciālistu, var valkāt kompresijas zeķes – ārstnieciskās būs piemērotas, ja ir problēmas ar kāju vēnu veselību, bet profilaktiskās var lietot, ja ir ilgstoši stāvošs vai sēdošs darbs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.