Foto. Scanpix/ TOPSHOTS/AFP PHOTO/ PATRICK BAZ

Dronu sacīkstes 185

Ukrainas un Krievijas militārpersonas sacenšas, lai izstrādātu un ražotu arvien jaunus un modernākus bezpilota lidaparātus, kas spēj apšaudīt visu, sākot no ierakumiem un beidzot ar modernu kaujas lauka aprīkojumu. Par vienu no spēcīgākajiem ieročiem šajā karā ir kļuvuši FPV droni. Viņi padarīja gandrīz neiespējamu Ukrainas un krievu karaspēka pārvietošanos. Šos bezpilota lidaparātus, kas pārvadā sprāgstvielas, var mērķēt uz jūdžu kilometriem attālumā esošiem mērķiem, un to saražošana maksā tikai 500 USD.

Reklāma
Reklāma
Ja Putins noliktu karoti… Mākslīgais intelekts nosauc 6 ļoti reālus scenārijus, kas varētu notikt Krievijā
Sinoptiķi vēro notiekošo virs Sibīrijas… Tas rada bažas par kritiskiem laikapstākļiem gaidāmajā ziemā 80
“Labi, ja savu kotleti atdod draugam, bet lielākoties visu apēd spainis!” Direktors parāda patieso ainu skolas ēdnīcās
Lasīt citas ziņas

Krievija, tāpat kā Ukraina, agresīvi uzbrūk karavīru pozīcijām un tehnikai, izmantojot bezpilota lidaparātus. Ārsti un darbinieki, kas strādā medicīnas stabilizācijas centros Donbasā, saka, ka lielāko daļu kaujas brūču, ko viņi ārstē, ir radījuši šādi bezpilota lidaparāti.

Nav ticamu aprēķinu par to, cik FPV bezpilota lidaparātu Krievija spēj saražot mēnesī. Ukraina šogad plāno saražot miljonu bezpilota lidaparātu, taču karavīri un vienību komandieri saka, ka viņiem šis skaits ir jāpalielina divreiz vai trīskāršot, ja viņi cer neatpalikt no Krievijas spēkiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Karavīri Ukrainā skaidri nošķir dzīvi pirms un pēc kara. Sēžot bezlogu pagrabā pie monitoriem, daudzi zaudē laika izjūtu.

Zviedru ziedotie, Latvijā pārveidotie evakuācijas busi Ukrainai
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.