Foto. Scanpix/ TOPSHOTS/AFP PHOTO/ PATRICK BAZ

Kara patiesā seja 185

Februārī nemitīgā krievu apšaude, miega trūkums un bailes beidzot sagrābušas arī Viktoru. Kādu rītu viņš pamodās sastindzis no šausmām, fiziski nespējot aiziet uz savu posteni. Viņš bija fiziski un garīgi noguris. Viktoru paralizēja nemiers. Viņš dalījās savās bažās ar rotas komandieri. Neskatoties uz akūto karavīru trūkumu frontē, komandieris Viktoram deva vairākas dienas atpūtu un laiku sarunām ar psihologu.

Reklāma
Reklāma
Ja Putins noliktu karoti… Mākslīgais intelekts nosauc 6 ļoti reālus scenārijus, kas varētu notikt Krievijā
Sinoptiķi vēro notiekošo virs Sibīrijas… Tas rada bažas par kritiskiem laikapstākļiem gaidāmajā ziemā 80
“Labi, ja savu kotleti atdod draugam, bet lielākoties visu apēd spainis!” Direktors parāda patieso ainu skolas ēdnīcās
Lasīt citas ziņas

Šī īsā atelpa viņu izglāba un palīdzēja pārdomāt bailes no nāves. Viņš mēdza domāt par nāvi kā tālu iespēju. “Bet karā jūs esat absolūti neaizsargāts, es sāku pierast pie domas par nāvi.. ka tā var notikt, un jūs nevarat no tās aizbēgt,” ar savām izjūtām ar Reuters dalās militārpersona.

Sarunas laikā notika artilērijas apšaude.. Viktors no vairāku simtu metru attālās tranšejas ziņoja par vienu bojāgājušo un trīs ievainotajiem. Taču viņam lika palikt pozīcijā, jo evakuēties varēs tikai pēc 8 stundām, kad būs satumsis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Visvairāk Viktors vēlētos atgriezties mājās, taču žurnālistiem sacīja, ka iespēja, ka viņu drīzumā nomainīs cits karavīrs, ir ļoti maza. Aprīlī pieņemtajā galīgajā mobilizācijas likumā iepriekšējā redakcijā nebija iekļauta norma, kas paredzētu rotāciju karavīriem, kuri nodienējuši 36 mēnešus.

Tanks kā dārza dekors. Ukrainas realitāte
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.