Foto. Scanpix/ TOPSHOTS/AFP PHOTO/ PATRICK BAZ

Cīņa, lai noturētu līniju 185

Krievijas karaspēks pastāvīgi mēģina uzbrukt. Cīņas vidū, pēc Viktora domām, atliek tikai lūgt. Bijuši gadījumi, kad Krievijas bezpilota lidaparāti kādā tranšejā nometa ķīmisko vielu – bezkrāsainas un bez smaržas gāzes – kannas. Ukrainas armija paziņojusi, ka Krievija ir pastiprinājusi ķīmisko vielu izmantošanu, lai notīrītu ierakumus frontes līnijā.

Reklāma
Reklāma
Ja Putins noliktu karoti… Mākslīgais intelekts nosauc 6 ļoti reālus scenārijus, kas varētu notikt Krievijā
Sinoptiķi vēro notiekošo virs Sibīrijas… Tas rada bažas par kritiskiem laikapstākļiem gaidāmajā ziemā 80
TV24
“Ir cilvēki, kuri nemaz nezina, ka ir jāmaksā šis nodoklis,” nodokļu konsultants atklāj baisu ekonomikas “bedri” Latvijā 69
Lasīt citas ziņas

Militārais spēku izsīkums ir jūtams, – rezultāts mēnešiem, kas pavadīti, turot frontes līniju pret ienaidnieku, kuram ir šķietami bezgalīgs darbaspēks un ieroči. Nāve un ievainojumi turpinās nemitīgi, un katra diena mums atgādina par kara asimetriju. “Tas nav tā, kā tas izskatās kartē, ar visām šīm skaistajām līnijām un bultām; es redzu, kas ar viņiem [citiem akravīriem] notika, par ko mēs cīnāmies,” uzsver kājnieks.

Decembrī atslepenotajā ASV izlūkdienestu ziņojumā lēsts, ka Krievija ir zaudējusi līdz 90% no personāla, kas tai bija 2022.gada iebrukuma sākumā, un 315 000 karavīru gājuši bojā vai ievainoti. Neskatoties uz zaudējumiem, Ukrainas militārā izlūkdienesti lēš, ka Krievijai Ukrainā joprojām ir gandrīz 500 000 karavīru un tā turpina komplektēt jaunas vienības.

CITI ŠOBRĪD LASA

Krieviem visā valstī ir rūpnīcas, kurās viņi var ražot visa veida ieročus un munīciju, savukārt Ukraina lielā mērā ir atkarīga no Eiropas un ASV labās gribas. Taču artilērijas vienības karavīrs Aleksejs saka, ka ukraiņiem nekas cits neatliek kā turpināt cīņu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.