Foto: PANTHERMEDIA/ SCANPIX/ LETA

No bērnības garšīgo atmiņu pūra lādes: 3 piena zupiņu receptes 6

Piena zupa – viens no gardākajiem bērnības atmiņu ēdieniem, ko parasti visgaršīgāk prata pagatavot omītes!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Lūk, dažas idejas ātrām, sātīgām un veselīgām piena zupiņām!

Piena zupa ar “mazajiem” makaroniem

Sastāvdaļas:

200 grami “mazo” makaronu (burtiņi vai kādi citi)
2 glāzes piena
2 glāzes ūdens
150 grami siera
Sāls, pipari, zaļumi – pēc izvēles

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Izvāra makaronus, nokāš caurdurī un sarīvē sieru. Tikmēr atsevišķi uzvāra ūdeni un pienu. Salej tos vienā traukā un pievieno jau gatavos makaronus un pagaida līdz katliņā zupa sāk vārīties. Uzreiz noņem no karstuma. Pēc tam pievieno sāli un citas garšvielas, ja ir tāda vēlme.

Pasniedz ar rīvētu sieru un sasmalcinātiem zaļumiem pēc izvēles.

Piena zupa ar dārzeņiem

Sastāvdaļas:

1,5 litri piena
1 litrs ūdens
400 grami ziedkāpostu
2 vidēji burkāni
400 grami kartupeļu
150 grami zaļie zirnīši (saldēti)
20 grami sviesta
Sāls, zaļumi, dilles

Pagatavošana:

Katliņā sviestā apcep sarīvētus burkānus, pielej klāt verdošu ūdeni. Sagriež vidēja izmēra gabaliņos ziedkāpostus, nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos – pievieno zupai. Pieber sāli un vāra vidēji 10 minūtes (kamēr dārzeņi mīksti). Pievieno zaļos zirnīšus, pagaida, kamēr zupa atsāk atkal vārīties.

Atsevišķā traukā uzkarsē pienu un noņem no uguns tiklīdz piens ir uzvārījies. Pievieno zupai.

Lej šķīvīšos un pārber pāri sasmalcinātus zaļumus pēc izvēles.

Piena zupa ar ķirbjiem un kartupeļiem

Sastāvdaļas:

1 litrs ūdens
1 litrs piena
1 ēdamkarote sviesta
500 grami ķirbja
400 grami kartupeļu
200 grami burkāna
Sāls

Pagatavošana:

Katliņā sakarsētā sviestā apcep sarīvētu burkānu, pēc tam pielej verdošu ūdeni, pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus un ķirbjus.

Vāra līdz dārzeņi kļūst mīksti. Atsevišķā traukā uzkarsē pienu un kad tas sāk vārīties, ņem nost un pievieno zupai.

Pievieno sāli – pēc garšas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.