Siera meistars Pēteris Mikulaņecs ar Nīcas sieru.
Siera meistars Pēteris Mikulaņecs ar Nīcas sieru.
Publicitātes foto

“Nīcas siers” atrod jaunu sadarbības partneri 0

“Nīcas siers” pandēmijas laikā atrod jaunu sadarbības partneri un kaļ plānus dzīvei pēc “Covid”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Kā pandēmija ietekmē siera ražotāju “Nīcas siers”, kas darbu sāka pirms diviem gadiem?

“Līdzīgi kā visus – dažas pozīcijas pilnīgi samazinājušās, bet dažas pat pieaugušas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Daļu no ieņēmumiem veidoja HoReCa segments – restorāni, kuri izmantoja Nīcas sieru savu ēdienu pagatavošanai, un šī daļa pašlaik ir pilnībā apstājusies – pasūtījumu nav, restorāni nestrādā.

Savukārt tirdzniecībā ir jauns partneris – “Elvi”. Strādājam Liepājā, Kuldīgā, Skrundā, kur “Elvi” veikalos tagad ir pieejams Nīcas siers.

“Elvi” Liepājā atvēra jaunu veikalu un vēlējās piesaistīt kādu vietējo ražotāju, un tā nu sākām sadarbību,” komentē “Nīcas siera” pārstāvis Mārtiņš Sīlis.

Tas ļauj neapstādināt ražošanu izaicinājumiem pilnajā pandēmijas laikā. Ja šādas iespējas nebūtu, nāktos pārdomāt iespēju ražot produkciju.

“Nīcas siers” ražo trīs veidu sierus, un, kā teic M. Sīlis, produkti ir diezgan ekskluzīvi. Apjomi nav lieli – mēnesī tiek pārstrādātas aptuveni divas tonnas piena, saražojot 250 kg siera.

Siers tiek gatavots no nepasterizēta rīta slaukuma govs piena, kuru sāk apstrādāt vēl siltu.

Ražotne atrodas zemnieku saimniecībā “Birzmaļi2”, kas ir viena no lielākajām piena ražotājām Lejaskurzemē. Sieru gatavo meistari Pēteris Mikulaņecs un Dace Vecbaštika.

Pavisam sortimentā ir trīs veidu sieri – svaigais, puscietais, kas gatavots pēc Nīderlandes siera metodes, un cietais siers, gatavots pēc Itālijā izstrādātas receptūras.

M. Sīlis piebilst, ka siera ražošanu var uzskatīt vairāk kā hobija biznesu, taču divu gadu laikā uzkrāta laba pieredze un zināšanas, kas ļauj saražot labu produktu, kam nav analoga.

Reklāma
Reklāma

“Šobrīd savu sieru saucam par amatniecības produktu, kam ir unikāla garša un izpildījums. Tas ir pilnībā roku darbs.

Lai palielinātu apjomus, nepieciešami ieguldījumi. Skrupulozi jārēķina, lai varētu pieņemt lēmumu paplašināties,” piebilst ražotnes vadītājs.

Uzņēmuma produkcija tiek realizēta arī vairākos mazajos veikalos: “Auda-T” Nīcā, “Otaņķu gardumi”, “Dzīvais alus” Liepājā, “Martas kioskā” Grobiņā un Liepājas Pētertirgū.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.