Nevis siermaize, bet pašcepta maize ar sieru. Interesanta recepte! 0

Mūsdienās gan ceptuves, gan paši gatavojam visdažādākās maizes un maizītes atbilstoši katra gaumei un fantāzijai. Bet katra mājas recepšu kolekcija tikai iegūs, ja tai pievienos siera maizes pagatavošanas māku.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
400 ml ūdens
400 g kviešu miltu
300 g cieta siera
11 g sausā rauga
1 tējkarote sāls
1/2 tējkarote cukura

Pagatavošana
Raugu iemaisa 100 ml ūdens, kas iepriekš sasildīts. Kad virspusē parādās burbulīši, raugs gatavs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dziļā bļodā sajauc raugu, 300 ml ūdens, sāli, cukuru, 200 g izsijātu miltu. Visu samaisa ar karoti un atstāj siltumā uz 40 minūtēm.

Pēc tam mīklai pievieno atlikušos miltus, samaisa un noliek vēl uz 45 minūtēm.

Pa to laiku sieru sarīvē uz rupjas rīves. Ja vēlaties, var ņemt vairāku šķirņu sierus.

Iemaisa sieru mīklā, izklāj mīklu formā, kas ieziesta ar sviestu. Pārklāj ar dvieli, atstāj uz 30 minūtēm. Mīkla stipri pacelsies.

Formu ar mīklu liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos 40-45 minūtes, kamēr maizīte zeltaini brūna.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.