Neparasts deserts: biešu – siera kūka 0
Pagatavošanas laiks: aptuveni 1 stunda
Sastāvdaļas – 100 g vārītu biešu, 400 g piparkūku (var ņemt piparkūku cepumus), 50 g sviesta, 600 g Filadelfijas siera, 100 g saldā krējuma, 100 g skābā krējuma, 20 g brūnā cukura, 3 olas.
Dekorēšanai – 50 g biezpiena, 10 g skābā krējuma, cukurs pēc garšas.
Pagatavošana.
Gatavo kūkas mīklu: piparkūkas sablendē kopā ar sviestu. Atsevišķi sakuļ Filadelfijas sieru kopā ar saldo un skābo krējumu, olām un brūno cukuru. Pievieno sablendētu vārītu bieti un turpina kult piecas minūtes.
Liek veidnē (24 cm diametrs) un cep 165 grādos 45–50 minūtes.
Biezpienu sablendē ar krējumu un cukuru. Ar to rotā gatavo kūku, virsū liek svaigas ogas.
Pasniedzot var pievienot biešu redukcijas mērci, rotāt ar biešu dīgstiem.