Foto – Aija Geida

Neparasti! Saldais ar grūbām un augļiem 0

Sastāvdaļas
• 250 g grūbu
• 500 ml ūdens
• 50 g valriekstu
• 2 ēdamkarotes olīvu vai kokosriekstu eļļas
• 3 ēdamkarotes citrona sulas
• sauja žāvētu aprikožu
• sauja žāvētu dzērveņu
• sauja rozīņu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Grūbas nomazgā vairākos ūdeņos, izmērcē un izvāra mīkstas. Riekstus apgrauzdē uz pannas. Aprikozes sīki sagriež, dzērvenes, ja veselas, pārgriež uz pusēm. Žāvētos augļus liek katliņā, pārlej ūdeni (lai tos apsegtu) un vāra 5–7 minūtes uz mazas liesmas, līdz tie mīksti. Grūbas apcep uz pannas eļļā, pieliek riekstus un izvārītus žāvētos augļus un apcep. Pievieno citrona sulu un samaisa. Masai galarezultātā jābūt nedaudz šķidrai. Uzliek vāku un ļauj divas stundas garšām sajaukties. Pasniedz mazos trauciņos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.