Neparastāki ābolu ievārījumi 0
Visgardākais ievārījums izdodas, ja ābolus savāra kopā ar citām ogām un augļiem vai garšvielām. Pārbaudīta recepte – 1 kg ķirbja, 2 kg ābolu, pāris centimetru ingvera saknes, liels un sulīgs citrons. Ķirbi un ābolus sagriež mazos gabaliņos un vāra uz nelielas uguns, līdz mīksti. Tad pievieno sasmalcinātu ingvera sakni, rīvētu citrona miziņu (bez rūgtās baltās daļas) un citrona sulu. Ja vēlas saldāku, var pievienot 100 g cukura. Pavāra vēl piecas minūtes un pilda burkās. Lieliski garšo ar pankūkām, noder tortu pildījumiem, desertiem.
Ķirbja un ābolu masai var pielikt nevis ingveru un citronu, bet gan 1–1,5 tējkarotes piparkūku garšvielu maisījuma un cukuru. Tad ievārījumam ir izteiktāka garša un spēcīgs, patīkams aromāts.