Foto-SAYAM TRIRATTANAPAIBOON/Shutterstock

Neparasta recepte. Zemeņu mērce gaļas ēdieniem 0

Sastāvdaļas
• 450 g zemeņu
• 50 ml ūdens
• 3 ēdamkarotes brūnā cukura
• 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
• citrons
• tējkarote malta estragona
• pustējkarote asās paprikas pulvera
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Tiklīdz karš Ukrainā beigsies, Putins varētu ātri pārvietot karaspēku uz Baltijas valstu robežām – vācu izlūkdienests
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Zemenes sagriež gabaliņos. Ogas saber katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno baltvīna etiķi, citrona sulu un smalki rīvēto miziņu, sāli un garšvielas (izņemot estragonu). Vāra uz lēnas uguns, līdz zemenes izšķīdušas. Masu izberž caur sietu un pievieno maltu estragonu. Samaisa un atdzesē. Pasniedz ar grilētu vai ceptu gaļu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.