Nopietns pretuzbrukums 0


Cīņa ar blaktīm var prasīt daudz spēka un finansiālu līdzekļu. Speciālisti atzīst, ka šos insektus ir ļoti grūti iznīdēt, ne velti cilvēki pat pārdod māju, jo nevar tikt galā ar blaktīm.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Sapnī pēkšņi un strauji tu krīti bezdibenī.. Par ko brīdina šie sapņi?
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 16
Kokteilis
4 zodiaka zīmes, kuras visbiežāk salauž partneru sirdis 4
Lasīt citas ziņas

Vispirms rūpīgi jāapseko vieta, kur blaktis dzīvo, un jāatrod perēklis. To ir grūti izdarīt, jo kukaiņi ir aktīvi naktī un reaģē uz siltumu – mājdzīvnieka vai cilvēka ķermeni. Kamēr nav atrasts perēklis, nīdēšana nebūs iedarbīga. Būtiski ir zināt, kā blaktis nokļuvušas mājoklī – vai atvestas no ce­ļojuma, ienestas ar mēbelēm un citiem priekšmetiem vai ieradušās no kaimiņiem. Ja tās nāk no blakusdzīvokļa, cīņa būs nebeidzama. Tad arī kaitēkļu apkarotājfirmas nedod garantiju savam darbam.

Daži iedomājas – nopirkšu aerosolu par pāris eiro un blaktis iznīcināšu. Tie, kas ikdienā cīnās ar nevēlamo kukaiņu iznīdēšanu, atzīst, ka tas nav vienkārši. Tikai pēc telpas apsekošanas speciālisti lemj, kādus preparātus vai pat to kombinācijas konkrētajā gadījumā izmantot. Turklāt svarīgi, lai preparāti būtu pēc iespējas mazāk toksiski un nekaitētu ne mājdzīvniekiem, ne maziem bērniem, tāpēc Eiropas Savienībā tiek ieviestas arvien stingrākas normas pieļaujamo preparātu devām un izvēlei. Jāņem vērā – ja kāds piedāvā iznīdēt blaktis par 20 eiro, visdrīzāk tas nozīmē, ka tiks lietoti apšaubāmas izcelsmes preparāti. Atkarībā no platības blakšu iznīdēšana patiesībā var izmaksāt 50–300 eiro. Sevi cienošas firmas par atkārtotu vizīti un insekticīdu izsmidzināšanu neņem papildu samaksu, taču, pirms vienojaties, noteikti jāpārrunā arī šādi jautājumi. Tomēr ir grūti dot kādu garantiju. Rezultāts lielākoties ir labāks, ja izdodas noskaidrot kukaiņu migrācijas ceļus.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.