Neizmet kartupeļu mizas! Pagatavo no tām kaut ko izcili gardu! 0
Latvieši mīl kartupeļus, pagatavotus jebkādā formā un veidā. Vārīti, biezenī, cepti, fritēti, salātos, uzkodās un tā tālāk un tā joprojām. Kartupeļi ir universāli, piekritīsiet?
Parasti tos pirms gatavošanas nomizojam, bet mizas izmetam ārā. Taču kartupeļu mizas var pārvērst par gardu uzkodu. Nav noslēpums, ka dārzeņu mizas satur visvairāk vitamīnu un citu vērtīgu vielu.
Kāpēc gan pašu vērtīgāko izmest atkritumos? Ķeries pie darba!
Sastāvdaļas
Kartupeļu mizas
Eļļa cepšanai
Pipari
Sāls
Pagatavošana
Rūpīgi noskalo kartupeļu mizas zem tekoša ūdens un ļauj tām kādu laiku pamirkt ūdenī.
Pēc brīža nokās ūdeni un nosusini mizas ar papīra dvieli.
Uzkarsē katliņā eļļu (diezgan devīgi – lai varētu fritēt kartupeļu mizas) vai ieslēdz taukvāres katlu jeb friteri 180 ° C temperatūrā un ielej tajā eļļu.
Liec mizas uzkarsētajā eļļā un cep apmēram divas minūtes vai līdz tās ir kļuvušas zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
Izņem gatavās mizas no eļļas un liec traukā, kas izklāts ar papīra dvieļa sloksnēm. Tas uzsūks lieko eļļu no gardās uzkodas.
Apkaisi mizas ar sāli un pipariem un izbaudi burvīgu uzkodu!