Panašķojies ar ķirbju smūtiju 0
„Skaistais apaļvaidzis ir viena no retajām svaigajām dabas veltēm, kā uzturvērtība var saglabāties pat gadu no novākšanas brīža. Vēlamā temperatūra +10, +12 grādi, bet ne zemāka par + 6 grādiem. Labāk glabājas dilstošā mēness fāzē novāktie ķirbīši. Ēdam salātos, vāram zupas, sautējumus, cepam cepeškrāsnī, spiežam sulas, rīvējam miziņas, kaltējam sēklas utt. – no ķirbja izmantojams pilnīgi viss!” – tā uztura speciāliste.
Barojošs un sildošs ķirbju smūtijs/kokteilis
Vienai lielai smūtija glāzei nepieciešams:
150 līdz 200 g atdzesēts, krāsnī cepts vai tvaicēts ķirbis ar visu mizu un sēklām;
1 banāns saldumam;
200 ml piens (var izmantot arī mandeļu, rīsu vai auzu pienu);
½ tējkarote medus;
neliela šķipsniņa no katras garšvielas – kanēlis, kardamons, smaržīgo piparu pulveris, ingvera pulveris, muskatrieksts, krustnagliņu pulveris, kurkums;
papildus var pievienot 1/3 tējkarotes – maltas ķirbju sēklas un 1/3 tējkarotes – maltas linsēklas;
visas sastāvdaļas kārtīgi sablenderē, pilda skaistā glāzē un bauda!