Neierasti: karamelizētas bietes ar kazas sieru 0
Sastāvdaļas (4 porcijas)
• 4 bietes
• 5 ēdamkarotes balzametiķa
• 3 ēdamkarotes kļavu vai agaves sīrupa (var izmantot arī medu)
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
• Pasniegšanai: aptuveni 200 g kazas siera vai mīkstā siera ar zaļumiem
Pagatavošana.
Bietes novāra ar visu mizu, līdz mīkstas. Atdzesē, nomizo un sagriež šķēlītēs. Pannā ar biezu apakšu ielej agaves vai kļavu sīrupu, pievieno balzametiķi, sāli, maltus melnos piparus, ieliek biešu šķēlītes un cep uz mazas uguns, līdz mērce sabiezē. Atdzesē. Veido tornīšus, pa vidu biešu šķēlēm liekot kazas sieru vai mīksto sieru ar zaļumiem.