Nelāgais bīstamu produktu top 3 (pēc kāzu un citu viesību rīkotāju pieredzes) 0
Siļķe kažokā
Parasti tiek gatavota iepriekšējā dienā un ievietota ledusskapī, lai labāk savilktos garšas. Latvijā iecienītie salāti ļoti ātri bojājas, līdzko kādu brīdi pastāvējuši siltumā. Šis ir sprādzienbīstams komplekts – ir zivs, ar ko var saindēties, vārītas olas, kas arī ātri bojājas, un rūgt sākusi majonēze, ar ko tas viss aizdarīts.
Rasols ir mazliet izturīgāks, tomēr arī tas siltumā ātri bojājas.
Zivis
Ballītei mazsālītu zivi labāk neizvēlēties – nav droši, ja tai ilgstoši jāstāv uz galda. Atmetam arī ideju par auksti kūpinātu zivi, jo tā glabājama vēsā temperatūrā. Karsti kūpinātā zivs tik ātri nebojājas, to vēl var uzkarsēt uz grila.
Taču, ja zivs nav perfekti nokūpināta, pie vidus asakas palicis jēlums vai kāds asiņu receklītis, tā ļoti ātri kļūst neēdama, pat ja no ārpuses izskatās kārdinoša.
Kūkas ar putukrējumu un ogām
Ātri sāk skābt gan sakultais krējums, gan ogas, it īpaši, ja tās sagrieztas un papildinātas ar želeju.
Konsultants MĀRIS ASTIČS, šefpavārs, Restorānu servisa skolas vadītājs