5 padomi sveču lietošanā 0
1. Lai cik laba svece un stabils svečturis, kaut kas var nopilēt uz greznā svētku galdauta. Visvieglāk tikt vaļā no sojas sveču traipiem. Vasku no auduma izņem, gludinot caur porainu papīru. Ja svece krāsaina, traipus iztīrīt ir daudz sarežģītāk.
2. Ja sveces dakts ir gara, to pirms aizdegšanas nogriež apmēram centimetru īsu.
3. Pirmoreiz aizdedzot sveci, to vajadzētu dedzināt vismaz stundu. Tad dakts pietiekami piesūksies, sveces mūžs būs ilgāks.
4. Dedzinot sveci, to noliek vietā, kur nav caurvēja vai ievērojamu temperatūras svārstību. Piemēram, uz palodzes nolikta svece loga pusē vēsumā kusīs lēnāk nekā istabas pusē. Arī vējš no durvīm liesmu lieks uz vienu pusi, un svece izdegs daudz straujāk, turklāt tecēs un deformēsies.
5. Lai ekoloģiska materiāla svece labāk degtu, tai telpā ļauj vismaz stundu apsilt un tikai tad aizdedzina.
TĀ NEDARI!
Pašam nevajadzētu gatavot sveces ar sausajiem augiem. Ir vajadzīgs īpašs aprēķins, lai dakts sveci kausētu tikai tik daudz, cik paredzēts, neskarot augus sveces malā. Ja uguns tiem tiks klāt, būs ugunskurs uz galda. Sausie augi degot nesmaržo, bet mazliet aromātu dos kanēļa standziņas gar sveces malu, jo tās nav tik ugunsnedrošas.