Neglābjami garda šokolādes kūka 0
Sastāvdaļas 9 porcijām:
100 g kakao pulvera
225 g cukura
200 ml šķīstošās kafijas
280 g saldkrējuma sviesta
250 g kviešu miltu
1/2 ēdamkarotes dzēstas sodas
300 g šokolādes
3 olas
1 tējkarote vaniļas cukura
100 g 20% saldā krējuma
šķipsniņa sāls
1. Kakao samaisa ar cukuru (100 g), pielej karstu kafiju un samaisīt. Noliek atdzesēties.
2. Traukā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, sāli, vaniļas cukuru. Pievieno sodu.
3. Samīca sviestu (150 g) ar atlikušo cukuru, pievieno olas. Pieliek sausās sastāvdaļas un visu rūpīgi samaisa. Pievieno kafijas maisījumu un visu samaisa līdz vienmērīgai konsistencei. Sadala mīklu divās daļās un cep 180 grādos aptuveni 30 minūtes.
4. Atlikušo sviestu izkausē ūdens peldē un pievieno saldo krējumu. Karsto šķidrumu noņem no uguns un pieber tai gabaliņos sagrieztu šokolādi. Samaisa, lai veidotos vienmērīga masa. Noliek, lai masa atdzistu un sabiezētu.
5. Starp divām biskvīta kārtām vienmērīgi smērē šokolādes krēmu (aptuveni 1/3). Pārējo krēma daļu smērē uz kūkas virsmas un sāniem.
Recepte no eda.ru