Foto – LETA

Kāpēc neiesaka ēst svaigu maizi? 0

“Kāpēc ārsts man neiesaka ēst svaigu, tikko ceptu maizi? Kas tajā slikts?”

Reklāma
Reklāma
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Uztura speciāliste Jeļena Pavlova skaidro, ka svaigu maizi parasti neiesaka ēst, ja cilvēkam ir gremošanas sistēmas traucējumi, jo tā iedarbojas kairinoši, veicina pastiprinātu kuņģa skābes izdalīšanos. Šāda maize var izraisīt dedzināšanu, smaguma sajūtu, vēdera pūšanos.

Turklāt mīkstu maizi parasti nesakošļā tik rūpīgi, līdz ar to gremošanas fermentu darbs tiek apgrūtināts, jo jau mutes dobumā izdalās amilāze, ferments, kas sāk šķelt cieti.

CITI ŠOBRĪD LASA

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.