Nedrīkstu ēst piena produktus un gaļu, kā uzņemt olbaltumvielas? Atbild Kindzule 2
“Kā uzņemt pietiekami daudz olbaltumvielas, ja ļoti maz varu ēst piena produktus, gaļu – nedaudz, pākšaugus arī tik nedaudz…” jautā lasītāja Laura.
“Sveika, Laura,
Izklausās ļoti sarežģīta situācija, jo galvenie olbaltumvielu avoti ir tieši gaļa, zivis, piens, piena produkti, pākšaugi, rieksti, sēklas. Tomēr, velns nekad nav tik melns kā to mālē! Šeit būtiski ir saprast, kādēļ minētos produktus var lietot ļoti mazos apjomos. Ja tā ir kāda medicīniska – īslaicīga problēma, tad tai ir konkrēti risinājumi ar papildus lietām, kas ir jāiekļauj ēdienkartē.
Ja tā ir paliekoša – ilgtermiņa situācija, tad jāsaprot, kāds tam ir pamatojums.
Respektīvi, šķietama problēma nemaz nav pamatota problēma. Skaidrs ir tas, ja drīkst lietot nelielos daudzumos, tā noteikti nav alerģija. Tas uzdevumu atvieglo. Alerģijas gadījumā pārsvarā pproduktus ir pilnībā jāizslēdz no ēdienkartes. Šobrīd noteikti ir aktuāls jautājums, kāds ir pamats šādam pieņēmumam. Es noteikti ieteiktu vērsties pie uztura speciālista, kurš spēs novērtēt situāciju un rast pareizo risinājumu, lai ēdienkarti sakārtotu.”