Ķiploku grauzdiņu un siera salātu ezis. Garda leišu uzkoda 0
Inita Šteinberga, žurnāla “Praktiskais Latvietis” žurnāliste: Ciemojoties pie lietuviešu draugiem, esmu patapinājusi no viņiem daudz efektīgu recepšu. Viena no tām – ķiploku grauzdiņu un siera salātu ezis. Tas ir neatvairāms un pirmais pazūd no galda. Ēdienam ir aukstā un karstā versija. Aukstajai vispirms pagatavo siera salātus (siers, olas, burkāni, majonēze), izkārto uz garena trauka (lai ēdējiem ērti piekļūt) un salātos sasprauž ķiploku grauzdiņus. Sastāvdaļas var nopirkt arī gatavas veikalā, taču tad jāmeklē smalkas frakcijas salāti un pēc iespējas garāki grauzdiņi. Ēdot grauzdiņu ņem kopā ar salātu piku. Gardi!
Populārajā lietuviešu lielēstuvē “Smaku smakas“ noskatīju arī karsto versiju. Tad siera salātus mikroviļņu krāsnī uzkarsē, līdz tie kļūst par mērci, un pārlej grauzdiņiem. Topa ēdiens pie alus lietuviešu vīriešiem, skatoties televīzijā futbolu, hokeju vai citas viņiem mīļās rotaļas.
Var šausmināties par kaloriju skaitu un aromu, no kura ne tikai vampīri, bet arī kolēģi nenāks ne tuvu. Taču var uz šo ēdienu palūkoties arī šādi: no ķiplokiem bēg arī vīrusi. Turklāt mājās gatavoti ķiploku grauzdiņi ir tik trekni un stipri, cik eļļas tiem uzlej, cik sāls un ķiploku pieliec.