Šefpavārs Lauris Aleksejevs.
Šefpavārs Lauris Aleksejevs.
Publicitātes foto

“Ne visi darbinieki apzinās, cik viņi izmaksā darba devējam,” Uzņēmējs atklāj, kam būtu jāmainās, lai varētu maksāt lielākas algas 100

“Ja mēs saliekam visus nodokļus vienā maisā, tad skaidrs, ka ātrās ēdināšanas uzņēmumiem šie darbaspēka nodokļi, iemaksas ir daudz mazākas, jo mazāk darbinieku, mazāk jāstrādā,” TV24 raidījumā “Finanšu un nodokļu labirinti” komentāru sniedz Lauris Aleksejevs, uzņēmējs, šefpavārs, restorāna īpašnieks, veselīgā uztura recepšu grāmatas autors.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
RAKSTA REDAKTORS
“Bija jau par vēlu…” Grupas “Oranžās Brīvdienas” pāragri mirušā solista Speisa sieva Ilze pastāsta, kas īsti notika liktenīgajā naktī
Lasīt citas ziņas

Prece šādos uzņēmumos, iespējams, tiek iepirkta par augstāku cenu, bet to ir viegli apstrādāt.

“Savukārt tur, kur strādā daudz cilvēku, tur ir roku darbs, veicot aprēķinus, noskaidrojām, ja samazinātos PVN iemaksas valsts kasē no sabiedriskās ēdināšanas, augtu konkurence, cilvēkiem varētu maksāt lielākas algas, man gribētos domāt, ka atdeve būtu labāka, mēs nezaudētu darbiniekus, kuri brauc peļņā,” Aleksejevs uzskata.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viņš atzīstas, ka vēlas arī publiski pateikt vienu svarīgu lietu ne tikai ēdināšanas nozares pārstāvjiem un darbiniekiem.

“Daudzi cilvēki saka, ka viņi maksā nodokļus, bet jāatceras, ka tas viss gulstas uz darba devēja pleciem, darba devējs maksā un jāatzīst, ka ne visi apzinās, cik viņi darba devējam izmaksā,” restorāna īpašnieks domā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.