Kabaču salāti 0
• Mazie kabacīši
• Dilles
Mērcei:
• 3 tējkarotes olīveļļas
• 1 tējkarote citrona vai laima sulas
• 1 tējkarote medus
• 1 maza ķiploka daiva
• sāls, pipari
Pagatavošana:
Kabaci sasmalcina ar dārzeņu mizotāju, veidojot garas sloksnes. Dilles sasmalcina. Liek visu bļodā un aplej ar sagatavoto mērci. Sajauc olīveļļu ar citrona sulu, sasmalcinātu ķiploku un medu. Salātos labi var izjust sāļo un saldo, bet tie ir svaigi. Labi garšos kopā ar ceptu gaļu, būs lieliska piedeva grilētai gaļai.
Salāti jāgatavo īsi pirms pasniegšanas, jo tie ātri atsulojas.
Uzziņai!
• Kabači satur ogļhidrātus, olbaltumvielas, taukus, C, B2 un PP vitamīnu, kā arī minerālvielas: varu, kalciju, magniju un fosforu.
• Kabača mīkstums satur antioksidantus un karotīnu, kas stiprina centrālo nervu sistēmu, bet šajos dārzeņos esošajām šķiedrvielām piemīt organismu attīrošas īpašības.
Padomi:
• Vispiemērotākās garšvielas kabaču ēdieniem ir rozmarīns, timiāns, majorāns, estragons.
• Kabači vislabāk garšo kopā ar tomātiem, sīpoliem, ķiplokiem, burkāniem.