Foto-Matīss Markovskis

Kabaču džems 0

• 1 kg nomizota kabača

• 1 kg cukura

• 1 citrona sula

• ingvera sakne (3 cm)

Pagatavošana:

Kabaci nomizo, sagriež kubiciņos, izspiež citrona sulu. Ingvera sakni nomizo un sasmalcina. (Ja visas šīs sastāvdaļas liks virtuves kombainā vai blenderī un sasmalcinās, masa būs viendabīga.) Liek katliņā, pievieno cukuru. Vāra uz vidējas uguns, līdz cukurs izkusis, ik pa laikam apmaisot, tad palielina uguni un strauji visu uzvāra. Pēcāk liesmu samazina un vāra 20–30 minūtes. Liek sterilizētās burkās un uzglabā vēsumā.

Reklāma
Reklāma
DHL lidmašīnas avārija Viļņā: traģisks negadījums vai Krievijas sabotāža? Publicēta pilotu un lidojuma kontrolieru saruna pirms traģēdijas… 152
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
Lasīt citas ziņas

Džemam ir mazliet piparīga garša, ko dod ingvera sakne.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.