Foto-Matīss Markovskis

Kabaču kēkss 0

• 250 g rīvēta kabača

• 370 g miltu

• 3 olas

• 400 g pūdercukura

• 250 ml augu eļļas

• 3 tējkarotes cepampulvera

• 2 tējkarotes dabīgā vaniļas cukura

• 2 tējkarotes malta kanēļa

• 2 tējkarotes malta muskatrieksta

• sēkliņu un riekstu maisījums

Pagatavošana:

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 °C. Lielā bļodā ar mikseri sakuļ olas, līdz tās ir gaisīgas. Iekuļ cukuru, eļļu un vaniļas cukuru. Pēcāk pievieno miltus, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu. Iecilā sarīvēto kabaci. Uzber sēkliņu un riekstu maisījumu. Cep aptuveni 45 minūtes. Gatavību pārbauda, kēksa vidū iedurot kociņu, – tam jābūt tīram.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Ja kēksu pārgriež horizontāli un vidū iesmērē putukrējumu, kādu ievārījumu, sanāks kūka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.