Kabaču sacepums franču gaumē 0
• 400 g nelielu kabaču
• 400 g tomātu
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 1 ķiploka daiviņa
• 180 g krējuma
• 50 g rīvēta siera
• 2 olas
• sāls, pipari
Pagatavošana:
Kabačus sagriež ap 2 cm biezās šķēlēs, tomātus – sešās daļās (mazos tomātiņus uz pusēm). Sacepuma veidni ieziež ar nelielu daudzumu olīveļļas un ķiploka daiviņu.
Pannā sakarsē atlikušo olīveļļu, pievieno kabačus un viegli apcep. Liek veidnē, pievieno tomātus, pārkaisa sāli un piparus (var arī citas garšvielas) un apmaisa.
Rīvēto sieru sakuļ ar olām un krējumu. Pārlej dārzeņiem. Veidni liek cepeškrāsnī un 200 °C cep 20–30 minūtes.