Foto: Martin Rettenberger/SHUTTERSTOCK

Nē, tas sviests! Pievienojiet šo sastāvdaļu kartupeļu biezenim, lai tas kļūtu garšīgāks un aromātiskāks 0

Kartupeļu biezenis ir ļoti garšīgs un daudziem iecienīts ēdiens. Taču tā pagatavošanai nav robežu. Šo ēdienu var pagatavot vēl garšīgāku, pievienojot tam noteiktu sastāvdaļu, kas atrodama katrā virtuvē.

Reklāma
Reklāma
Trīs mērces, kuras nekavējoties vajadzētu izmest no ledusskapja. Kādu kaitējumu veselībai tās var nodarīt?
Ilgmūžības eksperti dalījušies ar pavisam vienkāršu rīta rutīnu, kas palīdzēs nodzīvot līdz 100 gadu vecumam
“Valsts iestādē darba laikā durvis ir slēgtas, bet, tiekot iekšā, sajutos kā templī” – apmeklētājs dalās dīvainajā pieredzē pēc VID filiāles apmeklējuma 11
Lasīt citas ziņas

Runa ir par ķiploku. Šis pieticīgais dārzenis parasto biezeni pārvērtīs par kulinārijas šedevru. Tomēr nevajadzētu ķiploku biezenim pievienot neapstrādātu, pretējā gadījumā jūs visu sabojāsiet.

Sviesta vietā kartupeļu biezeni var papildināt ar apceptu ķiploku. Šī ēdiena variācija patiks pat tiem, kuriem nepatīk ķiploka smarža. Pēc cepšanas dārzenis pilnībā zaudē asumu, kļūst smaržīgs un salds.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai izceptu ķiploku, ko pievienot kartupeļu biezenim, ņem veselu ķiploka galviņu, neatdalot to daiviņās un nogriez ķiploka galviņas augšējo daļu. Novietojiet ķiploku uz cepšanas paplātes ar nogriezto pusi uz augšu. Apsmērē to ar eļļu un pārkaisi ar iecienītākajām garšvielām, pārklājot to ar foliju. Cep 60 minūtes 200° temperatūrā. Gatavais dārzenis kļūst mīksts, un to var viegli izspiest no mizas.

Apcepto ķiploku ēdienam jāpievieno kartupeļu mīcīšanas brīdī kopā ar pienu un sāli. Un, ja jums pāri paliek apceptais ķiploks, neizmetiet to. Tas ir īsts gardums, kas uzlabos praktiski jebkuru ēdienu – plovu, zivis, gaļas ēdienus un citus. Īpaši garšīgi tie ir uzziesti uz maizes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.