Interesanti un noderīgi 0

* Jebkuriem salātiem piekapā upenes lapiņu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

* Vērtīgas ir dadža mazās lapiņas, jaunās lapu rozetes, kas pavasarī spraucas no zemes. Tās ir gardas salātos.

* Ja vajag mazināt stresu un uzmundrināties, noder gurķenes ziedi. Tos var arī iesaldēt ledus kubiņos un vēlāk pievienot dzeramajam ūdenim.

CITI ŠOBRĪD LASA

* Lai iegūtu rāmumu un lēnprātību, der pagrauzt kaltētas cigoriņa vai pienenes saknes. Jo vairāk zelē, jo saldākas kļūst.

* Vērmele, vīgrieze un pelašķis – šiem augiem jābūt ikvienā mājā. Tēju gatavojot, šo trijotni liek vienādās proporcijās. Ļoti vērtīga tēja, stiprina organismu.

* Ehinācija palīdz veicināt imunitāti, noder jebkura šā auga daļa. Sakni rok rudenī, sagriež šķēlītēs un aplej ar medu, spēcinājumu ēd pa karotei katru dienu.

* Sievietēm auglīgajā vecumā jābauda avenes, kazenes un lācenes, tad dzemdības ir daudz vieglākas, veidojas vairāk piena. Arī šo augu lapiņas der pievienot ēdienam. Kad Kanādā grūtniece reģistrējas pie sava ārsta, viņai dāvina īpašu avenāju maisījumu, kurā ir ogas, lapas un kāti.

* Rūgtvielu ēdienā mums allaž par maz. To piešķir mārpuķītes, kliņģerītes, cigoriņi vai pienenes. Samtenes lapām un ziediem ir pikants, veselību veicinošs rūgtums, tas piedien salātiem. Buljonam samtene dod skaistu krāsu, ēdienam – mazliet citādu garšu.

* Savukārt saldināšanai der visu ķirbjveidīgo – kabaču, gurķu, patisonu – ziedi. Saldas ir arī vijolītes. Skaista ir izcepta biezpienmaize, kas pārkaisīta ar maigajiem ziediņiem.

Ātrās palīdzības mērce

* 1 kg tomātu

* 140 g tīrītu ķiploku

* 4 tējkarotes sāls

* 2 tējkarotes cukura

* tējkarote maltu melno piparu

* 0,5 tējkarotes malta saldās paprikas pulvera.

Tomātus un ķiplokus samaļ gaļas mašīnā vai sablendē, liek māla bļodā un pievieno garšvielas. Visu berž ar koka karoti, kamēr vairs nečirkst. Pilda mazās burciņās un ievieto ledusskapī. Kad apkārt visi sāk slimot, ir īstais laiks baudīt šo supermērci – pie ceptiem dārzeņiem, zupām, salātos vai tāpat uz rupjmaizes. Gripa jūsu mājai metīs līkumu!

Reklāma
Reklāma

Konsultante RŪTABĒRZIŅA-BĒRZĪTE, bioloģe un bioķīmiķe, augu pētniece

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.