FOTO: No “Latvijas Mediji” arhīva

Izplatītākās rožu slimības 0

Daudzas rožu slimības izraisa parazītiskās sēnes, tās barojas ar dzīvu organismu vielām un intensīvi vairojas ar sporām. Sēnes iespējamā klātbūtne sākumā var būt nemanāma, jo sava niecīgā izmēra un viegluma dēļ to sporas viegli pārvietojas (pa gaisu, ūdeni, ar kukaiņiem u. c.), tās vairākus mēnešus var gulēt uz rožu dzinumiem vai augsnes virskārtā.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Sajutos kā kolhoza laikos – vissliktākajā nozīmē” – kādai sievietei zemeņu pašlasīšana Mālpilī izvērtusies nepatīkami. Ko saka uzņēmumā?
Ietiepīgi, riebīgi, egoististki – 5 visriebīgākās zodiaka zīmes: kuras tās ir?
5 viltības: kā pēc nedēļas izskatīties tā, it kā jūs būtu zaudējusi 10 kilogramus liekā svara
Lasīt citas ziņas

Straujāka vai lēnāka attīstība atkarīga galvenokārt no vides faktoriem: nelabvēlīgi laika apstākļi, rozei nepiemērota vieta vai augsne, mitruma trūkums vai pārbagātība, nepareizi lietots vai nepietiekams mēslojums, slikta vēdināšanās utt.

Slimības pašas no sevis nepāriet. Mūsu senči izmantoja dažādus augu uzlējumus un novārījumus. Mūsdienās biežāk lieto kādu no fungicīdiem, tomēr jāņem vērā, ka ķīmiskos augu aizsardzības līdzekļus atļauts iegādāties tiem, kuri izgājuši apmācību un saņēmuši apliecību par augu aizsardzības minimuma apgūšanu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.