Foto: Fotolia

Nātru zupa ar žāvētām ribiņām 0

Sastāvdaļas
Žāvētas ribiņas
5 kartupeļi
2 lielāki burkāni
1 liels sīpols
2 ķiploku daiviņas
Sauja putraimu vai auzu pārslu, kas nu kuram labāk iet pie sirds
Jauno nātru lapiņas 0,5 kg jeb pieplūkta pilna bļoda
Garšvielas – ēdamkarote sāls, pieci melno piparu graudi un divas lauru lapas
Vārītas olas (6–10 gab.)

Reklāma
Reklāma
Kārlis Streips: “No kurienes šis kretīns gūst pārliecību, ka viņam ir tiesības par to kaut ko spriest?”
Veselam
Stradiņa slimnīcā krīzes situācija – ar “ātrajiem” atvestie pacienti pie slimnīcas mašīnā spiesti gaidīt pat vairāk nekā 2 stundas 26
Kokteilis
6 zodiaka zīmes, kam nepiemīt ne mazākās līdera dotības 25
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
1. Žāvētās ribiņas nomazgā un pārlej ar 5 l ūdens.
2. Liek uz uguns vārīt, kad noņemtas vārīšanās procesā radušās putas, pieliek klāt garšvielas, kā arī sīpolu un ķiploku.
3. Kad gaļa gandrīz gatava – pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un burkānus, turpina vārīt 10–15 minūtes, ļaujot dārzeņiem uzvārīties.
4. Pēc tam pievieno sakapātas nātru lapiņas, kā arī kapātas vārītas olas.
5. Pirms ēšanas zupai var pievienot krējumu, ja ir pieejamas dillītes un lociņi, tad liec bļodā arī tos!

Recepti piedāvā konditore Inese Meldere

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.