Foto: Fotolia

Nātru zupa ar žāvētām ribiņām 0

Sastāvdaļas
Žāvētas ribiņas
5 kartupeļi
2 lielāki burkāni
1 liels sīpols
2 ķiploku daiviņas
Sauja putraimu vai auzu pārslu, kas nu kuram labāk iet pie sirds
Jauno nātru lapiņas 0,5 kg jeb pieplūkta pilna bļoda
Garšvielas – ēdamkarote sāls, pieci melno piparu graudi un divas lauru lapas
Vārītas olas (6–10 gab.)

Reklāma
Reklāma
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
1. Žāvētās ribiņas nomazgā un pārlej ar 5 l ūdens.
2. Liek uz uguns vārīt, kad noņemtas vārīšanās procesā radušās putas, pieliek klāt garšvielas, kā arī sīpolu un ķiploku.
3. Kad gaļa gandrīz gatava – pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un burkānus, turpina vārīt 10–15 minūtes, ļaujot dārzeņiem uzvārīties.
4. Pēc tam pievieno sakapātas nātru lapiņas, kā arī kapātas vārītas olas.
5. Pirms ēšanas zupai var pievienot krējumu, ja ir pieejamas dillītes un lociņi, tad liec bļodā arī tos!

Recepti piedāvā konditore Inese Meldere

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.