Foto: Aija Geida

Nātru pesto ar sieru un ķiplociņu 0

Sastāvdaļas
• 1,5 saujas jauno nātru
• ½ saujas pētersīļu lapu
• Sauja spinātu vai rukolas
• 50 g Indijas riekstu
• 60 g parmezāna siera
• 80 ml olīveļļas
• 2,5 ēdamkarotes citrona sulas
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• Ķiploka daiviņa
• Ēdamkarote tumšā cukura sīrupa
• ¾ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Jaunās nātres, pētersīļu lapiņas un spinātus (vai rukolu) noskalo un nosusina virtuves papīra dvielī. Pēc tam zaļumus sakapā. Ķiploku notīra un izspiež caur spiedi vai smalki sakapā. Sieru rupji sarīvē. Visas sastāvdaļas liek blendera traukā un rūpīgi sasmalcina viendabīgā masā. Labi garšo kopā ar spageti, ceptu sviesta–riekstu ķirbi, sutinātiem dārzeņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.