Foto: Vaira Kārkliņa

Nātru kotletītes. Bez gaļas! 0

Autore: Vaira Kārkliņa

Garšīgas ir gan siltas nātru kotletītes, gan to aukstā uzkoda. Ja paredzēts doties dabā, kotlešu masu var sagatavot mājās, bet piknikā no tās veidot plācenīšus un cept vai grilēt uz dzīvas uguns.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Kokteilis
Ir vērts “nošpikot”! 10 lietas, ko bērni zina, bet pieaugušie ir aizmirsuši
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
* 4 saujas nātru (tikai galotnītes)
* 4 šķēles rupjmaizes
* 100 ml piena
* sīpols
* 4 ēdamkarotes auzu pārslu
* 2 ēdamkarotes sviesta
* garšaugu sāls
* pipari
* muskatrieksts
* eļļa cepšanai

Pagatavošana.
Nātru galotnītēm noplūc lapiņas, aplej ar vārošu ūdeni un uzreiz liek aukstā ūdenī. Nospiež lieko šķidrumu un sīki sagriež.
Sīpolu sīki sagriež un apcep sviestā.
Rupjmaizes šķēlēm nogriež garozu, mīkstumu sagriež kubiņos un aplej ar pienu, ļauj uzbriest, tad nospiež. (Maizes vietā var izmantot vārītus griķus un saistvielai pievienot olas.)
Visas sastāvdaļas liek bļodā, pieber auzu pārslas, garšaugu sāli, piparus, rīvētu muskatriekstu un samaisa. Tad atstāj uz 10 minūtēm, lai garšas sajaucas.
Veido mazas kotletītes un cep eļļā vai liek uz restītēm un grilē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.