Foto – Aija Geida

Našķis saldummīļiem – iebiezinātais piens. 3 vieglas receptītes 0

Iebiezinātais piens ar cukuru ir daudzu saldo recepšu sastāvā. Itin viegli šo kārumu var pagatavot mājās. Tas būs lētāk, nekā pirkt gatavu, un produkts būs aromātiskāks. Iebiezināto pienu var izmantot kūku un smalkmaizīšu cepšanai, pievienot kafijai, uzliet atkausētām saldētajām ogām, it īpaši mellenēm un avenēm.

Reklāma
Reklāma

Kults (500 ml)

• 170 g piena pulvera

• 150 g pūdercukura

• 180 ml karsta ūdens

• 60 g sviesta

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Bļodā piena pulveri samaisa ar pūdercukuru. Pievieno mīkstu sviestu un sajauc ar mikseri. Pielej karstu ūdeni un kuļ ar blenderi 3–4 minūtes, līdz masa ir viendabīga un bez kunkuļiem.

Karsēts (450 ml)

• 150 ml 3,5% piena

• 150 g piena pulvera

• 225 g cukura

Piena pulveri sajauc ar cukuru, pieber pienam un samaisa. Ūdens peldē lēnām karsē (1–1,5 stundas), kamēr masa kļūst biezāka un iekrāsojas gaiši brūna. Ik pa laikam nedaudz apmaisa. Atkarībā no tā, cik biezu iebiezināto pienu vēlas, var karsēt stundu vai pat divas. Jāņem vērā, ka atdziestot tas ievērojami sabiezē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nav ieteicams iebiezināto pienu vārīt katlā uz uguns, tas jādara ūdens peldē, citādi masa piedeg.

Vārīts (500 ml)

• 250 ml 3,5% piena

• 250 g cukura

• 25 g sviesta

Pannā ar biezām malām ielej pienu, pieber cukuru un maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Pieliek sviestu un, ik pa laikam maisot, uz nelielas uguns vāra, līdz piens sāk sabiezēt. Atdzesē vēsumā.

Iebiezināto pienu var aromatizēt ar garšvielām: vaniļas cukuru vai maltu kardamonu.

Uzziņa

Interesantas garšas nianses var panākt, ja baltā cukura vietā izmanto brūno vai karamelizēto tumši brūno cukuru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.