Foto-Baiba Buceniece

“Napoleons” ar vārītā aveņu krēma pildījumu un vīģēm 0

Sastāvdaļas – kārtainā mīkla, vīģes, sarkanvīns, saldētas avenes, cukurs. Vārītajam krēmam: piens, milti, olas, cukurs, avenes, iebiezinātais piens.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Kāpēc amerikāņu karavīri brauca tur, kur nedrīkstēja? Izskan aizdomīga versija
Kokteilis
Latviešu daiļavu TOP 10: sievietes, kuru šarms neatstāja vienaldzīgu pat mākslīgo intelektu
Lasīt citas ziņas

No kārtainās mīklas izgriež vidēji lielu taisnstūri, cep cepeškrāsnī 200 grādos 8 – 10 min, līdz mīkla pacēlusies un kļuvusi zeltaini brūna. Sagriež trīs daļās. Vīģes griež šķēlītēs, iemērc uzkarsētā sarkanvīnā, kam pievienots cukurs, vāra 2 min, atstāj stundu marinēties. Katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu, cukuru, uzvāra. Ātri maisot, klāt ber miltus. Maisa, līdz masa kļuvusi viendabīga. Beigās pievieno iebiezināto pienu. Starp “Napoleona” kārtām ziež krēmu un liek marinētās vīģes un atkausētas avenes. Avenes sajauc arī ar cukuru un pievieno kā mērci.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.