Vīnogas – diētai un enerģijai
 2

Vīnogas cilvēki pazīst jau tūkstošiem gadu. Vissenāk vīnogas kultivētas apvidū starp Kaspijas un Melno jūru un apkārtējās teritorijās – Irānā un Afganistānā.

Reklāma
Reklāma
DHL lidmašīnas avārija Viļņā: traģisks negadījums vai Krievijas sabotāža? Publicēta pilotu un lidojuma kontrolieru saruna pirms traģēdijas… 152
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
Lasīt citas ziņas

Vīnogas satur dažādas organiskās skābes: ābolskābi, citronskābi, skābeņskābi u. c.

Arī daudz glikozes un fruktozes, miecvielas, mikroelementus un makroelementus: kāliju, kalciju, magniju, bromu, jodu u. c. Vīnogās ir arī daudz vitamīnu A, B, C, P.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mūsdienu medicīnā vīnogārstniecību lieto sirds, bronhu, nieru, aknu, novājinātas nervu sistēmas un hipertonijas gadījumos, kā arī organisma stiprināšanai. Vīnogu sulas lietošana stabilizē asinsspiedienu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.