Nākamnedēļ Rīgas restorānos varēs baudīt neparastus putras ēdienus 0
Lai stiprinātu esošās un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 6.-12.oktobrim labākajos restorānos Latvijā notiks Putras nedēļa, kuras ietvaros ikviens varēs nogaršot interesantus un gardus putras ēdienus no graudaugiem. Putras nedēļa restorānos notiks par godu Starptautiskajai Putras dienai, kas visā pasaulē tiek atzīmēta 10.oktobrī. Putras nedēļā ar dažādām šefpavāru speciāli izstrādātām graudaugu ēdienu receptēm piedalās vairāki restorāni: Benjamiņš, Burkāns, Fazenda, Neiburgs, Garāža, Cheese Moon, KID*, KASHA Gourmet, MUUSU, Dārzs, taverna Amber Way, D’vine bar, Lobby Bar un Spa Cafe, Māja, Avolon Hotel, Rāmkalni, Innocent Cafe, Laine, MaMa, Olive Oil, Key to Riga, Hotel Draugi, La Boheme, Index Cafe un Daily pusdienu restorāni un Daily Special Café & Restaurant.
Putras nedēļa Rīgas restorānos notiks „Putras programmas 2014” ietvaros. Šogad Putras dienas un Putras nedēļas mērķis ir radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas un popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu. Graudaugi ir viena no svarīgākajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai iedzīvotāji Latvijā mainītu savus ikdienas paradumus un daudz biežāk ēstu graudaugu ēdienus, it īpaši veselīgās putras.
Latvijā putras ir nacionālais ēdiens, kas daudzus gadsimtus mūsu senčiem bija galvenais ēdiens uzturā. Vairākas paaudzes ir uzaugušas ar populārajām „Herkuless” pārslām, kurām šogad aprit 60 gadi. Laiki mainās, un mums ir nepieciešamas jaunas putras tradīcijas. Pateicoties šefpavāru piedāvātajām putras receptēm, sabiedrībai būs iespēja iepazīt alternatīvus putru ēdienus.
„Putras programmu 2014” organizē AS „Rīgas Dzirnavnieks” sadarbībā ar Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Putras nedēļa restorānos norit sadarbībā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju.
Šogad Putras diena un Putras mēnesis Latvijā tiek svinēts ar daudzām aktivitātēm, kas, galvenokārt, ir saistītas ar skolām. Oktobrī skolās notiks Putras programma, kuras ietvaros bērniem būs iespēja piedalīties Putras stundās un #PUTRINGS čempionātā, kas veltīts jaunu putras ēšanu tradīciju veidošanai. Savukārt, restorānā Fazenda bērni kopā ar restorāna šefpavāru mācīs pieaugušos, kāpēc ir jāēd putras un cienās ar garšīgām, pašu gatavotām putrām.