“Nachos” čipsi ar siera mērci 0
Sastāvdaļas
125 g tortiljas čipsu
1 paprika
1/2 čili pipara (ja vēlas)
1 neliels sīpols
1 ķiploka daiviņa
šķipsna piparu
100 g melno pupiņu
olīveļļa cepšanai
lociņi
pētersīļi
Mērcei
150 ml saldā krējuma
150 g labi kūstoša siera (es izmantoju Čederas)
1 1/2 tējkarotes kartupeļu cietes
1/2 tējkarotes maltas paprikas
Pagatavošana.
1. Katliņā uz vidējas uguns liek sildīties saldo krējumu, kam pievieno sarīvētu sieru, kartupeļu cieti un malto papriku. Visu nepārtraukti maisa apmēram 5 minūtes, līdz iegūta viendabīgas konsistences mērce. Sagaida, līdz mērce uzsit pirmo burbuli, un noņem no uguns, bet atstāj katliņā, lai tā neatdzistu.
Padoms – ja nesagaida, līdz mērce uzsit burbuli, būs jūtama cietes miltainā garša.
2. Pupiņām nolej šķidrumu, noskalo un nosusina papīra dvielī.
3. Sīpolu un papriku smalki sagriež, ķiploku izspiež caur ķiploku spiedi. No čili izņem sēklas un ļoti smalki sagriež.
4. Pannā uz vidēji lielas uguns uzkarsē olīveļļu, apcep sīpolu, tad pievieno ķiploku, papriku un čili. Apcep, līdz sīpols kļūst zeltaini brūns. Pievieno piparus un noņem no uguns.
5. Lēzenā cepamtraukā ieklāj cepamo papīru un ieber čipsus, tos izkārtojot pēc iespējas plānākā kārtā. Pārber ar pupiņām un sīpolu masu. Liek krāsnī uz dažām minūtēm, lai uzsilst.
6. Visu pārlej ar siera mērci un pārber ar sagrieztiem lociņiem, pētersīļiem. Pasniedz siltu.