Foto – Matīss Markovskis

Kļūt par kurinātāju 0

Ventspils dzīvoklī mums jākurina trīs krāsnis, lai telpas būtu siltas. Tas ir pavisam citādi, nekā apcerīgi lūkoties kamīna liesmās. Ziemā jūtos kā profesionāla kurinātāja. Īpaši braši jārīkojas, ja nav būts vairākas dienas. Pārnāku vēlu vakarā un ķeros pie krāsnīm. Kurinu un paralēli gatavoju vakariņas. Nereti aizeju gulēt tikai divos naktī.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas

Turklāt visu laiku jāpieskata, lai neizlec kāda kvēloša oglīte. Ir gadījies, ka atnāku un redzu – linolejs pie krāsns atkal tāds nedaudz pakusis…

Uzmeistarot savu kimči

Tāpat, kā pamostos un zinu, kādu kora repertuāru izvēlēšos, prātā ienāk ēdiens, ko gribu pagatavot. Man patīk eksperimentēt. Bija laiks, kad bieži cepu kūkas, radiniekiem īpaši garšoja manas siera kūkas. Tagad mani interesē sātīgāki ēdieni – gaļas un dārzeņu sautējumi, sacepumi, cepeši.

CITI ŠOBRĪD LASA

Diezgan daudz laika pavadu internetā, meklējot jaunas receptes. Nesen mans vīrs devās uz Austrāliju, lūdzu, lai noteikti atved gochugaru, korejiešu čili piparu. Gribu izmēģināt pagatavot kimči, marinētus dārzeņus. Kimči parasti izmanto Ķīnas kāpostu, taču var mēģināt arī mūsu pašu kāpostgalvu.

Skatījos jūtūbā, kā kimči gatavo Amerikas korejiete Maangchi, tāda miniatūra lellīte, vienmēr smaidīga un asprātīga. Pat dodoties uz Meksiku, viņa koferī likusi īpašos čili piparus un speciālo zivju mērci, lai varētu uztaisīt kimchi emergency – ārkārtas situācijas kimči.

Ēst gatavošanā uzreiz ir redzams (nogaršojams) rezultāts. Varu novērtēt: izdevās tieši tā, kā domāju, vai arī šo gan vairs negatavošu. Turklāt process ir relaksējošs – mizoju, griežu, kapāju, maisu un visu pati savā tempā, ar patiku un baudu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.