Mutē kūst! Ananasu – biezpiena torte Zinību dienas svētkiem: mazie būs sajūsmā! 0
Šogad pirmā skolas diena būs īpaša ne tikai 1.klases skolnieciņiem. Pēc ilgākas prombūtnes laika skolā atgriezīsies arī vecāko klašu bērni. Vai esat padomājis, kā mājās skolniekus varētu palutināt ar kādu kārumu? Šī torte būs izcila – mutē kūstoša, gaisīga un ļoti aromātiska! Taču tā jāpagatavo 12 stundas iepriekš!
Ananasu biezpiena torte
Sastāvdaļas krēmam:
- 700 grami biezpiena
- 200 grami saldā krējuma
- 100 grami cukura
- 15 grami želatīna
- Citrona un apelsīnu miziņa
- 8 ananasu šķēlītes
- Daži rieksti dekorēšanai
Sastāvdaļas mīklai:
- 200 grami augstākā labuma milti
- 1 ola
- 80 grami margarīna (cepšanai)
- 50 grami cukura
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
Pagatavošana:
No mīklas sastāvdaļām samīca mīklu, kārtīgi izrullē un cep cepeškrāsnī kā smilšu mīklu – kamēr gatava. Kamēr tā atdziest, biezpienu samaisa kopā ar cukuru, sarīvētu citrona un apelsīnu miziņu. Tad pievieno uzbriedinātu želatīnu un iepriekš saputotu saldo krējumu.
Atveramu formu izklāj ar pergamentu. Formas apakšā liek ananasa šķēlītes, virs tām sagatavoto biezpiena masu un pašā virsū iepriekš izcepto smilšu mīklas cepumu.
Ieliek uz 12 stundām ledusskapī.
Pēc tam malas apkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem (pēc izvēles) un rotā ar putukrējumu.
Labu apetīti!