Mūka noslēpums jeb cūkas karbonāde, pildīta ar kāpostiem un sieru 0
KĀ GATAVOT
Karbonādes šķēli izklapē, pārkaisa ar sāli un pipariem. Vidū liek rīvētu sieru un sautētus skābētos kāpostus. Karbonādi satin rullītī, apviļā rīvmaizē un sakultā olā. Vispirms apcep brūnu uz pannas, pēc tam uz 10 min ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī. Nomazgātus kartupeļus ar visu mizu šauj cepeškrāsnī. Kad tie jau gandrīz gatavi, iegriež un griezuma vietā iesmērē sviestu. Pacep vēl 5 min. Pasniedz ar svaigu burkānu salātiem un cidonijās marinētiem ķirbjiem. Nomizotu ķirbi sagriež mazos kubiciņos. Marinādi gatavo, ūdenim pievienojot cukuru, citronskābi, kanēli, krustnagliņas un cidoniju šķēlītes. Ķirbjus ieber marinādē, uzvāra, atdzesē.
Gatavoja Jaunpils pils krodziņa šefpavāre SANDRA ZARIŅA