Mohito burvīgam brīvdienu vakaram 0
Šis ir samērā populārs alkoholiskais kokteilis. Atsvaidzinošs, auksts, ar patīkamu aromātu. Brūnā cukura vietā var izmantot balto cukuru, laima vietā – citronu. Taču tad garša kardināli atšķirsies.
Ja nepievieno rumu, sanāk bezalkoholiskais Mohito. Bet tas vairs nav tas…
Sastāvdaļas vienai porcijai – 3 tējkarotes brūnā cukura, laims, piparmētru pušķītis, 50 ml ruma, 150–200 ml sodas ūdens (Schweppes, Sprite), ledus.
Pagatavošana.
Laimu pārgriež uz pusēm, vienai porcijai vajadzēs tikai vienu pusīti. To sagriež 3–4 daļās.
Glāzē ieber cukuru, iespiež laima sulu, iemet sagrieztā laima daļiņas.
Pievieno piparmētru lapiņas, viegli samaisa un viegli saspaida ar mazu stampiņu.
1/3 glāzes piepilda ar ledu. Pielej rumu.
Pielej sodas ūdeni un rotā ar piparmētru lapiņu un laima šķēlīti.
Lai labi garšo!