Mocarellas un lēcu salāti ar saldajiem kartupeļiem 0
KĀ GATAVOT?
Lēcas vispirms 30 – 60 min mērcē aukstā ūdenī, pēc tam ber verdošā, viegli sālītā ūdenī un vāra aptuveni 4 min. Batāti nomizo, sagriež šķēlēs. Arī cukīni sagriež šķēlēs. Dārzeņus apgrilē, pēc tam viegli pārkaisa ar sāli un pipariem.
Kārto uz šķīvja, pāri liek saplūkātus lapu salātus un mocarellas siera šķēles. Pannā eļļā apcep sēnes, pievieno sagrieztus saulē kaltētus tomātus un vārītas lēcas. Apmaisa un īsu brīdi pacep. Karsto maisījumu liek pāri batātēm, salātiem, cukīni un mocarellai. Pārkaisa ar dzērvenēm. Viegli apslaka ar melno balzamiko etiķi.
Gatavoja viesnīcas “Port Hotel” restorāna pavārs RITVARS INDRIĶIS.