Foto – Shutterstock

Mmm… Melleņu kūka 0

Pašu lasītas, tirgū pirktas vai no lauku radiem groziņā atvestas mellenes garantē lielisku desertu. Mellenes parasti ēd ar pienu, uzkaisot mazliet cukura. Senaizmirsts saldais ēdiens ir melleņu zupa ar klimpām. Ko nevar apēst tūlīt, to saldē, vāra ievārījumā vai cep kūku.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas mīklai
• 100 g sviesta
• 200 g miltu
• šķipsniņa sāls
• 1 tējkarote kanēļa
• 2 ēdamkarotes cukura
• 2 olas

Drumstalām
• 50 g sviesta
• 50 g cukura
• 100 g miltu

CITI ŠOBRĪD LASA

Pildījumam
• 2–3 glāzes melleņu
• 3 ēdamkarotes cukura
• sauja mandeļu skaidiņu

Pagatavošana.
Sajauc mīklas sastāvdaļas. Izveido apaļu kukulīti, ietin pārtikas plēvē un patur ledusskapī aptuveni stundu.

Drumstalām saberž miltus, cukuru, sviestu un liek ledusskapī.

Mīklu plāni izveltnē, ieklāj ar sviestu ieziestā apmēram 28 cm diametra veidnē un sadursta ar dakšiņu, lai vienmērīgāk ceptos un mīkla neuzpūstos. Cep +200 °C aptuveni 10 minūtes.

No cepeškrāsns izņemtajai kūkas pamatnei uzber mellenes un vienmērīgi izlīdzina. Uzkaisa cukuru, drumstalas un mandeļu skaidiņas. Cep +180…+ 200 °C 20–30 minūtes, līdz mandeles un drumstalas kļūst zeltaini brūnas.

PADOMI
• Ja parastā cukura vietā liek ievārījuma cukuru, gatavās ogas būs saželējušas.
• Kūka jāēd atdzesēta, jo, griežot karstu, iztecēs daudz karstas melleņu sulas.
• Lieliski garšo kopā ar putukrējumu un saldējumu.
• Ja nav melleņu, kūkai var izmantot upenes vai brūklenes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.