Mmm! Krēmīgs un ļoti aromātisks šokolādes dzēriens 0
Šokolādes dzērienus gatavo no kakao pulvera vai tumšās/piena šokolādes. Ja izmanto tumšo šokolādi, dzēriens ir rūgti salds, ar izteiktu smaržu. Piena šokolāde to padara krēmīgu, saldāku, tāpēc pievieno mazāk cukura. No kakao pulvera neizdodas tik aromātisks un krēmīgs dzēriens, toties pagatavošana neaizņem daudz laika.
Laba dzēriena noslēpumi:
1) pievienotās piedevas – alkohols, vaniļa, kanēlis, muskatrieksts, čili pipari. Ieteicams izvēlēties vienu no tām, nevis kombinēt. Neatņemama sastāvdaļa ir šķipsniņa sāls, kas garšu izceļ, padara intensīvāku. No alkohola var izmēģināt rumu un Rīgas balzamu;
2) izmantotā cukura kvalitāte. Demeraras brūnais cukurs piešķir tikko jaušamu karameļu garšu, tumšais karamelizētais cukurs padara garšu izteiktāku, bet baltais cukurs dod tikai saldumu.
Ja izmanto gatavās granulas vai kakao pulveri, klasiskajā karstās šokolādes dzērienā ir par daudz cukura. To pievieno, vēloties panākt intensīvu garšu, bet rezultāts ir pretējs – pēcgarša ir pliekana, saldi šķebinoša. Savukārt labam šokolādes dzērienam ir tieši pretēji – bagātīga garšas un smaržas buķete un īpaša odziņa.
Lūk, recepte, kā pagatavot krēmīgu un ļoti aromātisku šokolādes dzērienu.
Sastāvdaļas (2 porcijas)
• 300 ml piena (3,5%)
• 50 ml saldā krējuma
• 50 g tumšās šokolādes (70%)
• 25 g piena šokolādes
• ēdamkarote brūnā cukura
• šķipsniņa malta kanēļa
• šķipsniņa sāls
Pagatavošana.
Pannā ar biezām malām ielej pusi piena un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno abu veidu šokolādes gabaliņus un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz tie izkusuši. Pielej atlikušo pienu, saldo krējumu, cukuru un uzkarsē (bet nevāra!). Pieber sāli un maltu kanēli, samaisa un lej krūzēs. Pasniedz ar putukrējuma cepurīti.