Ātrais zemeņu saldējums 0
Sastāvdaļas:
Saldētas vai svaigas zemenes – 600 g
Liess (2,5%) jogurts bez piedevām – 400 ml
Skābais krējums (10%) – 6 ēdamk.
Citrona sula – 1 ēdamk.
Stēvijas saldinātājs – 2-3 tējk.
Pagatavošana:
1. Blendera krūzē liec zemenes (8–10 ogas atstāj dekorēšanai) un sablenderē viendabīgā masā;
2. Pievieno pārējās sastāvdaļas un ar putojamo slotiņu saputo;
3. Liec saldējuma masu saldētavā uz vairākām stundām un saldē 3 līdz 4 stundas;
4. Lai saldējums būtu gaisīgs, ik pēc 30 minūtēm izņem saldējumu no saldētavas un kārtīgi samaisi;
5. Gatavu saldējumu pildi deserta traukos un pasniedz ar saldām zemenēm.