Sālītais ananasu saldējums spāņu gaumē 0
Sastāvdaļas:
Ananass – ½ gab.
Himalaju rozā sāls – 2 tējk.
Vaniļas saldējums – 1 l
Pagatavošana:
1. Notīri saldējumu un sagriez mazos gabaliņos (izvēlies pēc iespējas gatavāku ananasu, lai tas būtu mīksts un sulīgs);
2. Ananasa gabaliņus apkaisi ar Himalaju rozā sāli un liec saldētavā, līdz tie ir sasaluši;
3. Atlaidini saldējumu, līdz tas iegūst krēmīgu konsistenci;
4. Sasalušos, sālītos ananasa gabaliņus liec blendera krūzē un pievieno saldējumu;
5. Visu sakul viendabīgā masā;
6. Gatavo saldējumu pildi traukā un liec atpakaļ saldētavā, lai tas sastingst;
7. Pasniedzot rotā ar svaigiem augļiem un ogām.