Mmm… 3 gardas receptes saldējuma pagatavošanai mājās 0
Skābā krējuma saldējums
Saldējums daudziem ir iecienītākais deserts, it īpaši vasarā, tomēr tā pagatavošana pašu spēkiem var šķist gana sarežģīta un laikietilpīga. Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis aicina būt radošiem un izmēģināt trīs vienkāršas receptes saldējuma pagatavošanai mājās. Mājās gatavots saldējums būs ne vien lielisks našķis karstās vasaras dienās, bet arī lielisks ciemakukulis, dodoties ciemos.
Pagatavošanas laiks visām receptēm:
Pagatavojot saldējuma gatavošanas ierīcē – 1 stunda
Gatavojot bez saldējuma gatavošanas ierīces – līdz 6 stundām
Porcija: 2 litri saldējuma
Sastāvdaļas:
Lauku olas – 10 gab.
Cukurs – 400 g
Skābs krējums – 400 g
Piens 3,5% – 600 ml
Pagatavošana:
1. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem;
2. Olu dzeltenumu saputo kopā ar cukuru krēmīgās, baltās putās;
3. Četrus olu baltumus saputo biezā krēmā (atlikušos 6 olu baltumus vari izmantot, piemēram, bezē cepumu pagatavošanai);
4. Olu dzeltenuma un cukura masā iejauc pienu un skābo krējumu;
5. Pievieno olu baltuma putas;
6. Liec saldējuma gatavošanas ierīcē un gatavo saldējumu;
7. Ja mājās nav saldējuma gatavošanas ierīces, saldējuma masu lej bļodā un liec saldētavā. Puto saldējumu 6 reizes ik pēc 30 minūtēm, lai saldējums nenoslāņotos, bet būtu gaisīgs un viegls.
Gardēža padoms!
Vienkāršu saldējuma gatavošanas ierīci vari pagatavot pats arī mājas apstākļos. Tam būs nepieciešamas divas metāla bļodas – viena lielāka, otru mazāka. Mazāko bļodiņu ievieto lielākajā un starp bļodām ielej aukstu ūdeni, pārvelc pāri abām bļodām pārtikas plēvi un stingri nostiprini, tad liec saldētavā. Kad ūdens ir sasalis, izņem trauku no saldētavas, noņem pārtikas plēvi un lej saldējuma masu mazākajā bļodā. Ar putojamo slotiņu puto saldējumu līdz tas gatavs.