7. Tāpat uzsprauž degunu (gurķi). Zem cepures paliek matus – zeltslotiņas. Atliek ieslēgt lampiņas, un helovīnķirbis ir gatavs!

Mirgojošu ķirbju uznāciens. Taisām Helovīnķirbi ar uguntiņām 0

Rudens dāvā visdažādākās darbošanās iespējas, kas īpaši noderīgas skolas brīvlaika nedēļā. Iepriecini sevi ar ugunīs mirgojošu helovīnķirbi un izrotātu ķirbju atvasi! 
Ierasti Helovīnos tiek pie konfektēm, taču šoreiz sarūpēt īstu svētku atribūtu pamēģiniet paši.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Helovīnķirbis ar uguntiņām


Materiāli
• Galvenā persona – ķirbis
• Ass nazis
• Marķieris
• Rudens ziediņi (piemēram, zeltslotiņas)
• Dārzenis (piemēram, gurķis) deguna noformējumam
• Zobu bakstāmie kociņi
• Bērnu drošības un arī ērtības labad svecītes aizstāj ar elektriskajām eglīšu lampiņām

CITI ŠOBRĪD LASA

Darba gaita

1. Nogriež ķirbim apakšu, lai tas stabili stāv. Pēc tam – virsiņu cepurīti. Izgrebj mīksto daļu un izgriež sānus, cik plānus vēlas. Saglabā dažas ķirbju sēklas, tās nomazgā un noliek siltumā.
2. Izgriež trīsstūrveida acis un…
3. … ieapaļu mutes daļu. Kontūras apvelk ar marķieri, tā šīs detaļas akcentējot.
4. Ķirbja aizmugurē izgriež caurumu, lai varētu ievietot elektriskās spuldzītes.
5. Muti nedaudz ierobo.
6. Iestiprina dažus zobus – sēklas ar bakstāmo kociņu palīdzību.
7. Tāpat uzsprauž degunu (gurķi). Zem cepures paliek matus – zeltslotiņas. Atliek ieslēgt lampiņas, un helovīnķirbis ir gatavs!

Ar sejiņu


Materiāli
• Der jebkura lieluma ķirbis, tas vienīgi jāsamēro ar dekorējamiem materiāliem.
• Sejas veidošanai noder mežrozīšu augļi, baltais redīss, krāsainā paprika.
• Matiņiem piemērots arī redīss.
• Vēl vajadzīgas lentītes, nelieli smaili irbulīši, koku lapas.

Darba gaita 

• Sejas veidošanai piemērota ķirbja gaišākā puse. Acis darina, uz irbulīšiem uzspraužot un pie ķirbja piestiprinot plānas redīsa ripiņas un mežrozīšu augļu pusītes.
• Deguns top no nelielas sarkanās paprikas. Tai nogriež galu un arī piestiprina ar irbulīšiem (katru savā pusē).
• Matus veido, uz ķirbja kātiņa uzspraužot atlikušo mārrutku ar visiem lakstiem.
• Apkārt ar irbulīšiem piestiprina lapas un beigās vēl dekorē ar lentīti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.