Foto – Bonappetit.lv

Mini zefīriņi “Saldais skūpsts” 0

Olas baltumu puto ar sāli līdz baltums kļūst krēmīgs, tad pievieno 1 ēdk. cukura un vaniļas cukuru un turpina putot līdz izveidojas stingra masa. Liekam ledusskapī.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Tad 50 ml aukstā ūdenī iemaisa želatīnu un atstāj uzbriest.

Katliņā ielej 50 ml ūdens, pievieno 7 ēdk. cukura un citronskābi. Vāra nepārtraukti maisot, kā parādās burbuļi no tā brīža vāra ap 5-7 minūtēm. Lai pārbaudītu sīrupa gatavību, mazu pilīti iepilina traukā ar aukstu ūdeni. Ja sīrups paliek pikucī, tad gatavs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šajā sīrupā, tikko noņemtā no uguns, ielejam želatīnu un izmaisam.

Ņemam saputoto olas baltumu un nepārtraukti putojot, lēnām lejam iekšā pagatavoto sīrupu ar želatīnu.

Jāputo vēl ap 15-20 min. līdz krēma masa kļūst bieza un stingra.

Uz paplātes izklāj cepampapīru un pārkaisa ar pūdercukuru. Ar konditorejas šprici izspiežam vēlamā lieluma aplīšus. Un atstāj uz pāris stundām sastingt.

Tā kā zefīriņi ir diezgan lipīgi, noņemot no cepampapīra ar naža palīdzību, uzreiz jāapviļā vafeļu vai cepumu drupačās.

Recepti piedāvā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.