Foto – Aija Geida

Minestrone itāļu gaumē – viegla bezgaļas zupiņa 0

Sastāvdaļas
• 250 g izvārītu pupiņu
• 2 seleriju kāti
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 1,5 l dārzeņu buljona
• 50 g makaronu (radziņu)
• 400 ml tomātu gabaliņu savā sulā
• burkāns
• sīpols
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• 1 tējkarote sāls
• pasniegšanai parmezāna siers un zaļumi

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pazīmes, ka tu patērē pārāk daudz olbaltumvielu 2
Krievijā trīskāršojušies “vārti uz elli”, kas var aprīt zemi un ciemus
Veselam
Kā atbrīvoties no riebīgās “riepiņas” uz vēdera. Nosaukti 5 galvenie noslēpumi
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vispirms no seleriju saknes un seleriju kātiem, sīpola, burkāniem apmēram stundu vāra dārzeņu buljonu. Aptuvenās proporcijas: divi litri ūdens, puse selerijas saknes, sīpols, divi burkāni un trīs seleriju kāti. Ja vēlas buljonam izteiktāku garšu, dārzeņus var iepriekš apcept uz pannas, līdz tie zeltaini brūni.

Sīpolu sakapā, burkānu sagriež mazos gabaliņos vai sarīvē, seleriju kātus sagriež šķēlītēs. Dārzeņus ieber pannā ar biezām malām un apcep eļļā. Tad liek katlā, pievieno sāli un maltus melnos piparus, uzlej buljonu un vāra piecas minūtes. Tad pieber izvārītas pupiņas, makaronus un vāra vēl piecas minūtes. Pieliek tomātu gabaliņus savā sulā un uzvāra. Pasniedz ar rīvētu parmezāna sieru un zaļumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

UZZIŅA
Vakariņām paredzētajiem pupiņu ēdieniem nav ieteicams likt klāt treknu gaļu un gatavot kopā ar grūbām. Ja tomēr no tā nevar atturēties, ēdienam vēlams pievienot garšvielas, kas palīdz darboties gremošanas sistēmai, piemēram, ķimenes, kumīnu, koriandru, anīsa un fenheļa sēklas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.